Om hardmetall (I)

1. Hovedkomponenten i sementert karbid
Sementert karbid er laget av ildfast metallkarbid (WC, TiC) mikronpulver med høy hardhet som hovedkomponent, med kobolt (Co), nikkel (Ni) og molybden (Mo) som bindemiddel. Den kan brukes i en vakuumovn eller hydrogen. Pulvermetallurgiprodukter sintret i en reduksjonsovn.
For eksempel:
图片3

2. Sammensetningen av substratene av hardmetall
Underlaget av sementert karbid er sammensatt av to deler: en del er herdefasen, og den andre delen er bindemetallet.
Den herdede fasen er karbidet av overgangsmetaller i det periodiske systemet, slik som wolframkarbid, titankarbid og tantalkarbid. Deres hardhet er veldig høy, og deres smeltepunkt er over 2000°C, og noen overstiger til og med 4000°C. I tillegg har overgangsmetallnitrider, borider og silicider lignende egenskaper og kan også fungere som herdefaser i sementert karbid. Eksistensen av herdefasen bestemmer at legeringen har ekstremt høy hardhet og slitestyrke.
Bindemetallet er vanligvis jerngruppemetaller, og kobolt og nikkel brukes ofte.

3.Hvordan hver komponent fungerer i produksjonen
Ved produksjon av hardmetall er partikkelstørrelsen på råstoffpulveret valgt av hardmetallfabrikken mellom 1 og 2 mikron, og renheten er svært høy. Råvarene blandes i henhold til spesifisert sammensetningsforhold, og alkohol eller annet medium tilsettes til våtmaling i en våtkulemølle for å gjøre dem fullstendig blandet og knust. Etter tørking og sikting tilsettes et formemiddel som voks eller lim. Blandingen oppnås ved sikting. Deretter, når blandingen granuleres og presses og varmes opp til nær smeltepunktet til bindemetallet (1300-1500°C), vil den herdede fasen og bindemetallet danne en eutektisk legering. Etter avkjøling fordeles den herdede fasen i gitteret som består av bindemetallet, og er nært forbundet med hverandre for å danne en solid helhet. Hardheten til sementert karbid avhenger av herdet faseinnhold og kornstørrelse, det vil si at jo høyere herdet faseinnhold og jo finere korn, jo større hardhet. Seigheten til sementert karbid bestemmes av bindemetallet. Jo høyere innhold av bindemetallet er, desto større er bøyestyrken.


Innleggstid: 15. mars 2021